Szívünk imája mozgalom indul

Kórházi élet
2021.03.09.
Szívünk kamrája riport

Szívünk imája mozgalmat indít útjára a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet az ima világnapján. A mozgalom fővédnöke Áder János köztársasági elnök és felesége Herczegh Anita.

Az ima gyógyító erejét az elmúlt évtizedekben több tudományos kutatás bizonyította. Kimutatták, hogy hamarabb és kevesebb szövődménnyel gyógyulnak azok a szívbetegek, akikért imádkoznak. Az Országos Kardiovaszkuláris Intézetben dolgozók ezt több alkalommal tapasztalták, csodálatos gyógyulások történtek olyan szívbeteg gyermekek és felnőttek esetében, akikért imaláncot indítottak.

A Szívünk imája mozgalommal az Intézet a jövőben lehetőséget biztosít majd a közösségi média oldalán, hogy imalánc indulhasson azokért a betegért, akik ezt maguk, vagy hozzátartozóik kérik. Ehhez elkészült egy másfél perces kisfilm, amelyben a Miatyánkot mondják el a GOKVI dolgozói. Minden mondat más-más egészségügyi dolgozótól hangzik el, szerepel benne az intézet főigazgatója, orvosok, ápolók, műtősök is. A Miatyánk első mondatát Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége imádkozza el a kisfilmben, amely az Intézet youtube csatornáján nézhető meg.

Mára egyre több kutatás bizonyítja, hogy az ima a lelki megküzdés pozitív eszközei közé tartozik. Nagy energia rejlik benne, terápiás, vagyis gyógyító hatása van. Imádkozás közben a bal és a jobb agyfélteke között különleges harmónia jön létre, erre az összes szervünk hálásan reagál, és jótékony, helyreállító folyamatok indulnak el a szervezetünkben. Az imádkozás során lelassulunk, befele figyelünk, csökken a vérnyomásunk, a pulzusunk, erősödik az immunrendszerünk, gyógyul a szívünk.

A Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben a Szívünk imája mozgalommal párhuzamosan egy ökumenikus kápolna megépítését is tervezzük.

Az imalánc indításának a szándékát a sajto@kardio.hu-s emailcímre lehet.