Gyógytornász

A műtét utáni első naptól kezdve kísérjük betegeinket, a posztoperatív őrzőtől az intenzív osztályon át, egészen a hazaadásig. Legfőbb feladatunk a műtét utáni - ágynyugalom okozta - szövődmények megelőzése, az intenzív osztályon lévő gyermekek mielőbbi mobilizálása. Műtét után, az 1. illetve 2. emeleti osztályra kerülve, a műtéti seb okozta kényszertartás leépítése,  a felső végtagok mozgásterjedelmének növelése, fizikai aktivitásuk és terhelhetőségük fokozatos javítása a célunk.

Kisebb gyermekek, csecsemők esetében a folyamatos kezelések keretein belül a szülőket hasznos tanácsokkal látjuk el mozgásfejlesztéssel, műtét utáni pozícionálással kapcsolatban. A nagyobb gyermekek az intenzív osztály elhagyása után egyéni tornateremi foglalkozások során erősödnek tovább. A tornateremben sok játék, fejlesztőeszköz segíti a munkánkat, valamint rendelkezünk a vitális paraméterek ellenőrzésére szolgáló eszközökkel is, amelyek a biztonságos fizikai terhelhetőség javításának alapfeltételei. Egy évvel ezelőtt egy a nagymozgások fejlesztésre szolgáló pályarendszert is kialakítottunk, amelynek nagy sikere van a gyermekek körében.

Célunk a fizikai aktivitás fejlesztése mellett, a játékos foglalkozásokkal segíteni a kórházban töltött időt illetve csökkenteni az ezzel járó szorongást.