Dr. Nagy Zsófia szakorvos kollégánk Ph.D. fokozatot szerzett

Kutatás
2022.06.01.
Nagy Zsófia PhD védése

Dr. Nagy Zsófia Ph.D. kardiológus szakorvos a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet Felnőtt Kardiológia Osztályának munkatársa. 2016 óta dolgozik az Intézetben, és 2021 szeptemberében kardiológia szakvizsgát tett „kiválóan megfelelt” minősítéssel a Semmelweis Egyetemen.

Tudományos munkáját az Aritmia Munkacsoportban végzi 2012-től Dr. Kardos Attila Ph.D. mentorálásával. Kutatási témája a pitvarfibrilláció abláción átesett betegek hosszú távú utánkövetése, az ablációt követő iatrogén pitvari szeptum defektus vizsgálata és a miokardiális biomarkerek változása a pitvarfibrilláció cryoballonos és rádiófrekvenciás katéterablációját követően.

2017 szeptemberében a Semmelweis Egyetem által meghirdetett EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00009 „Kiegészítő Kutatási Kiválósági Ösztöndíj” és „Rendszeres PhD Fokozatszerzési Kiválósági Ösztöndíj” PhD és TDK hallgatóknak szóló pályázatát nyerte el. A támogatás célja a szakképzés során végzett kutatómunka és a PhD fokozatszerzés elősegítése. Kutatási eredményeit hazai és nemzetközi szaklapokban is publikálta. Számos hazai és külföldi konferencián tartott orális és poszter prezentációt a pitvarfibrilláció katéterablációs kezeléséről. 2019-ben a Semmelweis Egyetem „Kiválósági Listájára” került.

2021 szeptemberében nyújtotta be a doktori disszertációját a Semmelweis Egyetem Rácz Károly Klinikai Orvostudományi Doktori Iskolájába és 2022. március 31-én került sor nyilvános vitájára. Sikeres védése alapján „summa cum laude” minősítéssel Ph.D. fokozatot szerzett.

A Ph.D. disszertáció ide kattintva tekinthetik meg.

A Ph.D. nyilvános vitán a következő fényképek készültek.