Együttműködés a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézettel

Kórházi élet
2023.04.19.

Együttműködés kötöttünk a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézettel, ezzel támogatva a kardiológiai ellátás biztonságát és fejlesztését.

Mostanáig külső közreműködő működtette a szolnoki kórház szívkatéteres laborját, amely márciustól állami fenntartásba került. A Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézettel való együttműködés létrejötte komoly szakmai támogatást jelent a szolnoki intézménynek. Az ellátás eddig is magas színvonalon folyt a részlegen, a mostani megállapodás pedig azt is biztosítja, hogy adott esetben szakemberekkel, konzultációval tudjuk segíteni a kardiológiai ellátást az intézményben.

Igazi csapatmunkának lehetünk a részesei, akkor tudunk a legmesszebbre eljutni, ha egy csónakban, egy irányba evezünk – fogalmazott Prof. Dr. Andréka Péter, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet főigazgató főorvosa. Immár 18 éve nagyon magas színvonalú katéteres tevékenység zajlik a szolnoki kórházban, amely nem csak a koszorúereket, de a szív elektromos vezetőrendszerét is érinti, mind pacemakerek beültetésével, mind a különböző ritmuszavarok kezelésével. Nekünk legalább azt a színvonalat kell hozni, amely eddig működött, de nyilván az együttműködés szorosabbá fűzésével terveink is vannak a jövőre nézve. Intézetünk feladata, hogy rendelkezésre álljunk akár telefonos konzultáció, akár közös tudományos szakmai munka esetén és biztosítsuk a bonyolultabb szívsebészeti beavatkozások hátterét.

Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetnek nagyon fontos támaszt jelent az együttműködés, hiszen bármikor kaphatnak Intézetünk munkatársaitól segítséget, így a nagyságrendileg 420 ezer embert magába foglaló régióban valóban a legmagasabb szintű szakmai ellátást tudja biztosítani az intézmény.

A megállapodást ünnepélyes keretek között írta alá Prof. Dr. Andréka Péter, a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet főigazgató főorvosa és Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet főigazgatója.