Dr. Környei László gyermekkardiológus főorvos kollégánk Ph.D. fokozatot szerzett

Kutatás
2023.08.02.

Környei László 1968-ban született Kaposváron. A középiskola után a Pécsi Orvostudományi Egyetemen folytatta tanulmányait, majd 1992-ben a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szerzett diplomát. A Budapesti Orvostovábbképző Egyetemen 1996-ban szerzett gyermekgyógyászati, 2000-ben pedig gyermekkardiológiai szakvizsgát. Gyermekkardiológiai ösztöndíját nemzetközi képzéssel egészítette ki. 1999 és 2000 között a hamburgi Eppendorf Egyetemi Kórházban, majd 2007-2009 között a brémai "Krankenhaus Links der Weser" kórház elektrofiziológiai laboratóriumában dolgozott.

Jelenlegi klinikai feladatai közé tartozik a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet gyermek- és veleszületett elektrofiziológiai programjának vezetése, valamint a gyermek- és veleszületett katéteres intervenciós program társ irányítása.

Számos tudományos társaság és nemzetközi kongresszus vezetőségi tagja. Az Európai Gyermek- és Veleszületett Kardiológiai Társaság (Association for European Pediatric and Congenital Cardiology) Dysrhythmia and Electrophysiology munkacsoportjának elnöke volt 2019-2022 között. Tudományos érdeklődése széleskörű. Kezdetben a veleszületett szívhibák és azok intervenciós kezelése állt a középpontban, de a 2010-es évek eleje óta egyre inkább a gyermekkori és veleszületett ritmuszavarok.

27 tudományos közleményt publikált, amelynek összesített impakt faktora 50,916.
2023. július 10.-én volt a Ph.D. nyilvános vitája a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekklinikáján. Témavezetője: Dr. Kardos Attila főorvos úr. Disszertációjának címe: Az életveszélyes ventricularis és supraventricularis tachyarrhythmiák előfordulása és lehetséges megelőzése gyermekeknél.

🌐Ph.D. disszertációja megtekinthető online formában:
https://phd.semmelweis.hu/public/vedesek/2646

Gratulálunk a tudományos fokozat megszerzéséhez!