Helybe visszük a szűrővizsgálatokat!

Prevenció
2024.04.11.

Újra elindultak kollégáink a szűrőbusszal, melyen kardiológiai szűréseket végeznek az érdeklődők körében. A „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” program keretén belül megvalósuló 2024-es első állomás Karancsság volt, ahol nagy örömünkre sokan eljöttek a lakosságból a preventív szűrésekre.

Április 16-án Drávaiványiban találhattok meg minket.
GYERTEK ÉS VEGYETEK RÉSZT A VIZSGÁLATOKON!

A mobilszűrés alkalmával állapotfelmérés, kardiovaszkuláris rizikószűrés és kardiológiai vizsgálat történik (kardiológiai rizikófaktor kérdőív felvétel, testsúly-, és testmagasság mérés, haskörfogat mérés, testtömeg index meghatározás, koleszterin-, vércukor-, trigliceridszint mérés ujjbegyes vérből tesztcsíkkal, vérnyomásmérés, boka-kar-index meghatározás, EKG vizsgálat), majd a megfelelő helyszíni intervencióban részesülnek a páciensek, szükség esetén háziorvoshoz, indokolt esetben szakorvoshoz irányítjuk őket. A megvizsgált betegeket indokolt esetben további kardiológiai szakvizsgálatra irányítottuk a helyi ellátókhoz vagy a GOKVI-ba.

A Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet 2023-tól az Országos Kórházi Főigazgatósággal együttműködésben, önálló szervezésben, a használatba kapott szűrőbusszal vesz részt a „Helybe visszük a szűrővizsgálatokat” program megvalósításában.

További információ: szurobusz@gokvi.hu
Részletesebben itt olvashatsz a programról