VR szemüvegek a GOKVIban

Kórházi élet
2024.06.07.

A Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítványhoz 2 db VR szemüveg érkezett adományként az Én Szívem Alapítványtól. A VR szemüvegeket a GOKVI Gyermekházban máris bevetették kollégáink a fájdalommentes beavatkozásokhoz.
A virtuális valóság (VR) technológia segítségével a betegek különböző szimulációkban vehetnek részt, amelyek segíthetnek a rehabilitációban, a fájdalomcsillapításban és a szorongás csökkentésében. Például, a VR szemüvegek használata lehetővé teszi, hogy a betegek virtuális környezetekben végezzenek gyakorlatokat, amelyek javítják a motoros készségeiket és elősegítik a gyógyulást. A fájdalom és a szorongás kezelésében a VR szemüvegek segítségével a betegek elmerülhetnek egy nyugtató virtuális környezetekben, amelyek elvonják a figyelmüket a kellemetlenségekről és hozzájárulnak a jobb közérzethez.
A VR szemüvegek nagy örömet szereznek a gyerekeknek, és nem csak a fájdalommentes beavatkozások során nyújtanak segítséget, hanem a kórházi élet mindennapjaiba is becsempésznek egy kis varázslatot.
Szívből köszönjük a nagylelkű támogatást!