A Magyar Gyermekorvosok Társasága Gyermekkardiológiai Szekciója és a Magyar Kardiológus Társaság közös éves szekcióülése

Oktatás
2024.09.23.

Szeptember 27-28-án, Mezőkövesden kerül megrendezésre a Magyar Kardiológusok Társaságának és a Magyar Gyermekorvosok Társaságának közös Gyermekkardiológiai Szekciója - a hagyományos éves kongresszus.
Fő szervezői Gyermekszív Központunk vezetője Dr Ablonczy László és az MKT Gyermekkardiológiai Szekciójának elnöke Dr Környei László. A nagyszabású rendezvényen Gyermekszív Központunk kollégái közül több mint 50-en fognak részt venni.

Az első nap a szakdolgozói szekcióval indul, melyen intézetünk dolgozói közül 5-en tartanak előadást, a gyermekkori összetett szívhibákhoz társuló problémákról és a segítségnyújtás gyakorlati teendőiről - Mit kell nézni, milyen gyakran és mikor kell invazív centrumba küldeni a beteget. Ezt követően a délutáni órákban kardiológus kollégáink a gondolatmenetet folytatva megosztják velünk, hogy ugyanezen betegek a felnőttkort elérve mennyiben jelentenek más típusú kihívást és milyen kilátásokkal lehet számolni.
A második napon komplex terápiákról, a transzplantációról és mechanikus keringés támogatásról lesz szó. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy az ismeretterjesztésen túl a mindennapi munka számára is hasznos információkat tudjanak nyújtani az előadások.

https://gyermekkardiologia.clubservice-event.hu/

Helyszín: Mezőkövesd, Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness****