A Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítvány

A Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítványt 1991 januárjában alapította Dr. Lozsádi Károly professzor, az akkor még a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekklinikáján működő  magyarországi gyermekszívsebészet vezetője. Az alapító okiratban kitűzött cél a magyarországi veleszületett szívbetegek gyógyulásának, gyógyításának elősegítése volt.

A Gyermekszívsebészeti Osztály és vele az Alapítvány 1994-ben az Országos Kardiovaszkuláris Intézetbe költözött, először a régi épület egyik emeletére, majd 1999-ben a közben megépülő Gyermekszív Központba. Ez Magyarország első olyan centruma, ahol a gyermekkori szívbetegségek teljes körű ellátása egy helyen, nemzetközileg is elismerten magas színvonalon vált lehetségessé. 

A székhely változott, de a célkitűzés nem. Továbbra is a veleszületett szívbeteg újszülöttek, csecsemők és gyermekek mielőbbi gyógyulásáért dolgozunk.

Büszkén mondhatjuk, hogy Alapítványunkat és ezzel munkánkat sok ember támogatja. Legtöbben a személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával járulnak hozzá céljainkhoz, mások egy-egy rendezvény bevételének részleges felajánlásával. Vannak, akik éves bevételük fix százalékát utalják át és vannak akik egyszeri, vagy rendszeres pénz vagy eszköz adománnyal segítenek minket.

A bevétel jelentős részéből eszközöket, gépeket vásárolunk a Gyermekszív Központ részére, hogy az ellátás színvonalát magas szinten tarthassuk, megfelelve a kor követelményeinek. Minden évben rendezvényeket tartunk a szívbeteg gyermekeknek és hozzátartozóiknak általában valamilyen ünnephez kapcsolódva, valamint támogatjuk a szívbeteg gyermekek nyári és téli táborozását. E mellett lehetővé tesszük a szakdolgozók és orvosok szakmai továbbképzését.

Az Alapítvány anyagi forrásainak elosztásáról hét tagú kuratórium dönt, az erkölcsös elosztást három tagú felügyelőbizottság ellenőrzi, a törvényi és adózási feltételek maradéktalan betartását pedig adószakértő és ügyvéd munkatársak segítik. Bevételeink és kiadásaink átláthatósága érdekében minden évben részletes beszámolót teszünk közzé honlapunkon is.

Kérjük, Ön is támogassa a Szívbeteg Gyermekek Védelmében Alapítványt, hogy a jövőben is sikeresen működhessünk!

“A Szívbeteg Gyermekek Védelmében” Alapítvány
Adószám: 19661964-1-43
Bankszámlaszám: 10102086-14544002-00000006
IBAN : HU66-10102086-14544002-00000006

Elérhetőségeink
Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet, Gyermekszív Központ
1096 Budapest, Haller u. 29.
Telefon: +36 1 299 8100 / 434 mellék
Fax: +36 1 299 8116
E-mail: szivbgyermek@gmail.com
www.gyermeksziv.hu
Facebook