Indul a KAPOCS program!

Kórházi élet
2021.05.04.

Kórházba kerülni nem jó, hosszas kezelésre szorulni egy látogatási tilalom alatti időszakban pedig különösen megterhelő. Szeretteink jelenlétének a hiánya intenzív terápiás kezelés, elhúzódó kórházi tartózkodás alatt vagy éppen egy koronavírusos fertőzéssel harcolva még fájóbb, a betegséggel való megküzdés folyamatában pedig rengeteg erőt adhatnak az otthonról kapott bíztató szavak.

A hétköznapi életről szóló információ, a kellemes közös emlékek felidézése, a hozzátartozó hangja egyaránt pozitív, immunerősítő hatással bír, megnyugtatóan hat. Éppen ezért indítjuk útjára a KAPOCS programot, amely keretében vállaljuk, hogy a jövőben felolvassuk azokat az e-mailen vagy postán küldött üzeneteket, amelyeket a hozzátartozók a bennfekvő betegeinknek küldenek, sőt hanganyagot is lejátsszunk nekik. Mindezt megtesszük a mélyaltatásban lévő COVID fertőzéssel küzdő betegek esetében is, mert hiszünk abban, hogy a hangüzenetet ebben az esetben is meghallja a lélek.

A KAPOCS program célja tehát az, hogy megteremtse a lehetőséget a hozzátartozók és a betegek közötti kapcsolat fenntartására. A hozzátartozók Intézetünk postai címére (1096 Budapest, Haller utca 29.) küldhetnek levelet KAPOCS megjegyzéssel, elektronikusan pedig a kapocs@gokvi.hu címre írhatnak üzeneteket, csatolhatnak hangfájlokat.

A KAPOCS program önkéntesei (Majoros Edit aneszteziológus szakasszisztens, Simóka Nóra és Reitz Kinga pszichológusok) vállalják, hogy a lehető legrövidebb időn belül felolvassák vagy lejátsszák a jóhíreket. Nagyon fontos, hogy ezek valóban pozitív üzeneteket tartalmazó híradások legyenek, hiszen a jövőre vonatkozó közös tervek, élmények kilátásba helyezése segítheti a gyógyulást.

A levél vagy hanganyag tartalmával kapcsolatban segítséget kérhetnek pszichológusainktól:

Reitz Kinga: +36 30 622 2066, kinga.reitz@gokvi.hu

Simóka Nóra: +36 70 382 0382, nora.simoka@gokvi.hu

A Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben egyébként a látogatási tilalom alatt is van lehetőség a súlyos betegek meglátogatására, egyéni kérelem alapján ezt a jogot senkitől nem tagadjuk meg. Szívvel-lélekkel dolgozunk!

Adatkezelési tájékoztató

Hozzájárulási nyilatkozat