Betegfelvétel

  1. Beutalóval: A betegeket a szakorvos, vagy a járóbeteg ellátás során az ellátást végző kezelőorvos utalja be a kórházba. A beutalás szólhat járóbeteg vizsgálatra, vagy fekvőbeteg ellátásra. 
  2. Beutaló nélkül: A rosszullét miatt az Intézetet felkereső vagy a mentőszolgálat által beszállított beteg munkaidőben az általános ambulancián dolgozó szakorvoshoz, szükség esetén előzetes megbeszélés alapján a Gyermek Kardiológiai Intenzív részlegre, ügyeleti időben az ügyeletes orvoshoz kerül, aki a beteget megvizsgálja és dönt – szükség esetén az ügyeletvezetővel történt konzultáció után - a beteg felvételéről, vagy más intézetbe irányításáról.

Beutalóval történő felvétel:

Ha befekvésre érkezett, akkor szólítani fogják a betegfelvételi irodában, ahol TAJ szám ellenőrzés és a személyes adatok felvétele után megkapja a szükséges információkat és dokumentációt, köztük azt, melyik osztályra, emeltre kerül felvételre. Ha járóbeteg vizsgálatra érkezett, akkor sorszámot kap, a munkatársunk tájékoztatja, hogy melyik rendelő előtt kell várakoznia.