Betegfelvétel

Betegfelvétel

  1. Beutalóval: A betegeket a háziorvos, vagy a járóbeteg ellátás során az ellátást végző kezelőorvos utalja be a kórházba. A beutalás szólhat járóbeteg vizsgálatra, vagy fekvőbeteg ellátásra. 

  2. Beutaló nélkül: A beteg érkezhet magánúton, a saját maga kezdeményezésére, ha azt vélelmezi, hogy egészségi állapota az azonnali ellátást indokolja és a beutalásra jogosult orvos felkeresése az ellátását jelentősen késleltetné. A beteg érkezhet mentővel, amikor sürgős ellátásra szorul, ilyenkor senki nem fog beutalót kérni tőle, hiszen mindennél fontosabb, hogy állapotát stabilizáljuk és abban gyors javulás következzen be.

Beutalóval történő felvétel:

Ha befekvésre érkezett, akkor szólítani fogják a betegfelvételi ablakhoz, ahol TAJ szám ellenőrzés és a személyes adatok felvétele után megkapja a szükséges információkat és dokumentációt, köztük azt, melyik osztályra, emeltre kerül felvételre. Ha járóbeteg vizsgálatra érkezett, akkor sorszámot kell húznia az automatából, a munkatársak tájékoztatják, hogy melyik rendelő előtt kell várakoznia. 

Töltse le tájékoztatónkat