Látogatási rend

                                                                                         Főigazgatói Utasítás látogatási tilalom feloldásáról


Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2022. március 03-án érkezett Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata alapján a COVID-19 járvánnyal kapcsolatos

                                                                                                     látogatási tilalom feloldásra került.

Az egészségügyi intézményekben történő látogatásra vonatkozó szabályokat az emberi erőforrások minisztere 5/2022. (III. 03.) sz. egyedi utasításában foglaltak alapján intézményünkben az alábbi szabályok betartása szükséges a látogatásra vonatkozóan

 

  • Egy beteghez naponta legfeljebb két látogató mehet be, személyenként maximum 30 perces időtartamra, vagy egy látogató maximum 60 perces időtartamra.
  • A látogatás feltétele, hogy a látogató érvényes védettségi igazolvánnyal vagy védettségi igazolvány hiányában a látogatást megelőző 48 órán belül elvégzett negatív eredményű SARS- CoV-2 gyorsteszttel rendelkezzen, melyet a belépéskor köteles bemutatni.
  • A COVID-19 fertőzés miatt kezelt betegek – az Eütv. 11. § (3)-(6) bekezdésben a kapcsolattartás jogára vonatkozóan meghatározott esetek kivételével – nem látogathatók.
  • Biztosítani kell, hogy a betegek és a hozzátartozók a fertőzések terjedésének megakadályozása érdekében hozott intézkedések betartásában, végrehajtásában együttműködjenek.
  • Ha a beteg állapota és az intézmény adottságai megengedik, az időjárás függvényében lehetőség szerint szabadtéren történjen a látogatás, ebben az esetben nincs korlátozva a látogatók száma.
  • A látogatóknak mindvégig az egészségügyi és szociális intézmények területén történő maszkviselés szabályairól szóló 31/2021. (VII. 7.) EMMI rendelet előírásainak megfelelő maszkot kell viselniük.

 
Kérjük, hogy a felnőtt betegeinkhez érkező látogatók kizárólag a Haller utcai bejáraton érkezzenek. A Gyermekszív Központba érkezők a Fehér holló utcai bejáraton jöhetnek továbbra is. 

Intézményünkben a csomagok bevitelére vonatkozó szabályok a látogatási tilalom feloldását követően is érvényesek, betartva a szigorú élelmezési és higiéniai előírásokat. Tekintettel arra, hogy a fertőző betegek továbbra sem látogathatók, részükre a csomagokat a Portaszolgálat közreműködésével juttatjuk el. A csomagok minden nap 15:00-17:00 óra között adhatók le.